top of page
  • Writer's pictureIvana Štulić

Top 5 razloga zašto početak godine može biti i tvoj novi početak

Updated: Apr 28, 2021


Nova godina je pred nama! Zamisli samo što sve možeš postići u 365 dana.

Donosimo ti 5 razloga zašto je baš sada vrijeme za novi početak:

1. Nova godina je novi početak. Kalendar se resetirao, brojčanik je ponovno na nuli. Novi početak ti može dati onaj polet koji je bitan da odluke koje donosiš budu dugoročne.


2. Početak godine je i dobar moment za to da "raskrstimo" sa prošlom godinom, pogotovo ako se baš i ne smješkamo kad je se sjetimo. Sve što je bilo možemo ostaviti iza sebe i krenuti iznova.

3. Početkom godine i drugi ljudi su skloni razmišljati o novim navikama ili odlukama pa ti je lakše naći saveznika, možda nekog tko će zajedno s tobom krenuti vježbati ili tko će zajedno s tobom prestati pušiti. Lakše je kad imate društvo.

4. Cijela godina je pred tobom! Samo zamisli što možeš postići u 356 dana! Mogućnosti su nebrojene, na tebi je samo da odabereš u što želiš uložiti svoje vrijeme.


5. Zimsko vrijeme je doba kad smo ionako većinom u zatvorenom pa možemo dobro iskoristiti to vrijeme za introspekciju i zapitati se što želimo ostvariti u ovoj godini. Što bi se trebalo dogoditi u 2017., a da mi ona za godinu dana kad budem gledala unazad bude stvarno odlična?

Ako su te ovi razlozi motivirali da i ti započneš promjenu u svojem životu koja će ti donijeti više zadovoljstva, pridruži nam se na radionici Plan za moju najbolju godinu.  


Zanima vas pozitivna psihologija? Pogledajte resurse na stranici.

Ostale članke možete pročitati na stranici Članci.


17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page