Vrijeme je za reset

Ponekad je dobra ideja napraviti reset. Znaš ono kad ti se računalo zaglavi / zamrzne, klikaš, ali „neće“ i koliko god radiš isto što i inače, sustav ne reagira. Vrijeme je za reset.

Nešto što računalo “odglavi” i da mu priliku da počne iznova. Uglavnom, 95% problema s računalom mogu se riješiti s tim. Ili onim “izađi pa ponovno uđi”.

Jednako je i s nama. Ponekad zaglavimo, vrtimo se u nekom starom filmu, i koliko god znamo da nije dobar za nas, zapeli smo. Taj film može biti ono kad vrtiš u glavi neki svoj neuspjeh i nikako da ga preboliš, kada se uporno vraćaš na situaciju u kojoj su te povrijedili, a ti nikako da to pustiš, ili kada razmišljaš “što bi bilo kad bi bilo” i sanjariš o tome kako bi život bio lijep, samo kad bi… dovrši rečenicu. Ali nisi apsolutno ništa po tom pitanju i poduzeo.

Vrijeme je za reset. Ponovno dizanje sustava. Daj Bože da ga sami iniciramo. Obično čekamo dok “netko ili nešto” to ne napravi umjesto nas. Kad se suočimo s nečim neugodnim ili bolnim – saznanjem da smo bolesni, gubitkom drage osobe, otkazom ili nesrećom – onda se nekako magično stvari poslože po prioritetima i postane vam kristalno jasno što trebate, a što ne, što želite u svom životu, a što ne.

Dok nas sam život ne natjera na to mogu proći i godine, godine vegetiranja i tinjajućeg nezadovoljstva. Tužno kad je moć, da budemo brži cijelo vrijeme u našim rukama. Ne moramo čekati da nas život lupi po glavi, jer to boli.

Postoji alternativa. “Samo” treba stati. Prestati juriti, ganjati obaveze, poslove, ručkove, što god. Uzeti vrijeme za sebe i krenuti kopati. Jesam li zadovoljan? S čime jesam, s čime nisam? Što nedostaje? Čega želim više? Iskreno sagledati vlastiti život sa strane i donijeti neke odluke.

Ponekad i neugodne. Možda izaći iz veze ili poslovnog odnosa koji vas guši. Možda odlučiti oprostiti prijatelju koji vas je iznevjerio. Možda skupiti hrabrosti i pokrenuti onaj projekt koji vam se već dugo mota po glavi ili odvažiti se otići na putovanje za koje nikako da dođe “pravo vrijeme”.

Početak nove godine je obično dobar trenutak za tu introspekciju, no i svaki drugi će poslužiti. Ovisi samo o nama samima. Tužno je čekati da život napravi reset umjesto nas i stjera nas u kut. Sve je u našoj glavi. Treba samo stisnuti gumb.

Ako želite pomoć pritom i trikove provjerenog sustava koji su prošli već mnogi, postoji radionica Plan za moju najbolju godinu gdje definiramo konkretne osobne ciljeve i plan ostvarenja koji će ovu godinu učiniti vašom najboljom dosad!

 

Vidimo se! :)

​©2020 Ivana Štulić

info@ivanastulic.com

+385 (0)92 33 46 429

  • Facebook Social Icon

Ivana Štulić

  • Facebook Social Icon

Volim ples

  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram