KNJIGA "KAKO VOLJETI ŽIVOT"

"Kako voljeti život - Pozitivna psihologija na Putu istine, radosti i ljubavi" moja je prva knjiga u kojoj ispreplićem priču o svom Caminu, španjolskom hodočašću, s načelima pozitivne psihologije, znanosti o optimalnom ljudskom funkcioniranju.

Uistinu, kako voljeti život i kad je težak? Kako ustrajati kad si suočen s izazovima? Kako naći sreću u malim stvarima i stvarno živjeti kvalitetno? Camino nudi lekcije koje su primjenjive i kada ne hodamo tom, već životnom stazom.

Put do Santiaga de Compostele trajao je 39 dana, više od 800 kilometara, donio je toliko uvida, zanimljivosti, sreće, ushita i mira, a najviše od svega dubine.

Čitajući iskrenu i dirljivu priču saznat ćete što mi je donijelo ovo nezaboravno iskustvo, kako sam se zbog njega promijenila, koje sam uvide o životu i svijetu stekla na putovanju i kako je to Camino zapravo metafora za život.

Najviše od svega, ova knjiga odgovara na pitanje kako vama pozitivna psihologija može pomoći da zavolite svoj život.

Želite i vi kupiti knjigu i saznati kako primijeniti pozitivnu psihologiju na vaš život?

Dojmovi čitatelja:

"Draga Ivana,

Upravo sam pročitala Vašu knjigu "Kako voljeti život". Nešto najljepše što sam imala priliku držati u svojim rukama je upravo ova Vaša knjiga. Predivno!!!!

Čestitam od srca i želim da i dalje živite duh Camina i nas hranite ovakvim i sličnim pozitivnim pričama.

 Sretno dalje ♡ Vanja"

"Čestitam ti još jednom na knjizi koja me je već na prvih par stranica osvojila.. Pročitala sam dosta Camino knjiga jer se na taj način svaki put još malo više približim i mom Putu koji će sigurno biti, čim mi okolnosti dozvole.
Tek nedavno sam čula za tebe i pomalo počela pratiti što i kako radiš i u moru "gurua" osjećam tvoju iskrenost, autentičnost i da se daješ onako potpuno, bez zadrške..

Tako si s lakoćom prenijela na papir svoja osjećanja, emocije, iskustvo a opet sve tako duboko, realno, lako i nekomplicirano povezala s pozitivnom psihologijom za koju se vidi da je tvoj poziv i strast i da uživaš u tome.

Knjiga je toliko dobra i duboko me se dojmila jer sam stvarno osjetila da si se sva "dala" i potpuno ogolila a to se ne može fejkati!

Tvoj pozitivan stav i smisao za humor u nekim situacijama mi je stvarno super! Jer lako je kukati, treba naći dobro i pozitivno i u ne baš sjajnim situacijama. Sve u svemu, knjiga je odličan priručnik svima koji žele rast, neovisno o tome da li ih zanima Camino ili ne. Puno korisnih i praktičnih alata si podjelila a na nama je da ih isprobamo i koristimo.

Danijela"

"Draga Ivana, čestitam od sveg srca, divnu knjigu si napisala, takvog naslova nema, a ni sadržaja :-) Sigurna sam da će tvoja knjiga potaknuti mnoge živote na put radosti i svjetla!

Pomažes ljudima i to je divno!

Slavim s tobom :-)

Srdačno te pozdravljam, 

Nidža"

"Sjajna, sjajna knjiga, Ivana! A page-turner <3 Diana"

"Uljepšala mi je dane do izlječenja od covid-19 infekcije. Iako sam bila doma odlutala sam daleko i prošla sa Vama Santiago koji me vuče kao duhovni put/okretanje sebi. U svakom slučaju jedna većinom vesela, pitka a opet duboka i iskrena knjiga koja vuče na put i još pojačani rad na sebi.

 Hvala i sretno u daljnjim uspjesima i širenju pozitive. Ova godina baš treba takav  osmijeh i pozitivu češće u medijima. Divno mi je osjetiti taj Vaš entuzijazam kojim pratite knjigu do čitatelja i nastavak njenog puta kroz sve nas. Ana" 

"Draga Ivana, pročitala sam vašu knjigu kako voljeti život i jako mi se svidjela – hvala vam što ste podijelili iskustvo sa nama, i veselim se radionicama koje radite. Blagica"

"Draga Ivana, nisam baš neki pisac, ali pokušat ću ti izraziti svoje dojmove... Već neko vrijeme sam u čudnom, možda i “zrakopraznom” prostoru ili vremenu, tražeći odgovore na neka pitanja o sebi, obitelji, poslu, budućnosti, okruženju...trudeći se živjeti dane baš onako kako si rekla-po osjećaju u stomaku i da uživam u putovanju kroz život, a ne samo gledati u neke ciljeve. Moje hodočašće s tobom mi je došlo ko pleska budali, baš u pravo vrijeme...uživala sam čitati je kad je se poželim, razmišljajući o onim strelicama i putokazima koje svakodnevno susrećem dajući sebi odgovore na neka svoja pitanja, dobivala potvrde za poneka svoja stajališta, putovala zajedno sa tobom, a već dolaskom do sedamstotog kilometra uhvatio me je nemir zbog rastanka sa tobom i zatvaranjem korica knjige. Ali pročitati ću je još jednom i tada podcrtati sve ono sto ću poželjeti pročitati opet, opet... I sad kad sam je pročitala dobila sam neki osjećaj otpuštanja nekih “utega” kao da sam i ja hodala tim putem ali istodobno i pitanje što dalje... Nemam odgovore na sva pitanja, ali znam da nešto želim promijeniti. Krenut ću od toga... Eto...ukoliko opet napišeš nešto, već sada se radujem njenom čitanju a do tada pratim te na fb. A možda i na nekoj online edukaciji. :) Pozdrav, Silvija"

"Draga Ivana, upravo sam završila čitanje tvoje knjige i osjetila potrebu da ti se javim.
Malo je reći da me knjiga oduševila!!
Jednostavna, zanimljiva i lagana za čitanje.
Iz nje pršti tvoja pozitivna energija i ljubav prema životu.
Suprug i ja već neko vrijeme razgovaramo o odlasku na Camino, no imamo dva velika problema koja za sada ne znamo kako riješiti. Uz tvoju knjigu ponovno mi se vratila vjera da će nam Život jednog dana dati priliku i posložiti stvari tako da možemo otići na Camino .
Još jednom veliko BRAVO za knjigu!!
Kristina"

"Knjiga je divna! Uživam u svakom slovu! Čestitam ti još jednom! Željka"

"Draga Ivana,

pročitala sam Vašu knjigu Kako voljeti život i s njom ponovno prošla Camino. 

Hvala Vam na tom ponovljenom doživljaju!  Knjiga je nadahnjujuća za sve koji žele ići na Camino, poticajna za sve koji žele raditi na vlastitom osobnom razvoju, živopisno osvježava memoriju s već prohodanog Camina. Pršti jednostavnošću, neposrednošću i spontanošću, a istovremeno poučava važnim postulatima iz pozitivne psihologije.

U knjizi spominjete Životnu školu. Svakako bih sugerirala da je nešto takvo jako potrebno, naročito sad, u ova teška vremena. Snježana"

"Draga Ivana,

upravo sam završila s čitanjem knjige. Predivno napisano. Svaka čast!
Na Camino sam išla na ljeto 2019. godine, a vaš blog i predavanje u knjižnici Bogdana Ogrizovića su mi puno pomogle prilikom pakiranja. 

Sigurna sam da se vidimo na nekoj od vaših edukacija.

Ivana"

"Upravo pročitana i puna sam predivnih utisaka i posebno mi je bilo citanje popratiti sa muzičkim brojevima..ma sve doživljeno iz srca. <3<3 Ivana je posebna duša <3 Marica"

"Jednostavna, zabavna, čitka i puna svakodnevno provedivih ideja, prijedloga za barem malo radosniji život. A opet slojevita, kompleksna, tjera na promišljanje o sebi (ako smo spremni prepoznati sebe u opisima) i podsjeća toliko puta na mnoštvo situacija u kojima smo sigurno mnogi, ako ne i svi, u jednom trenu bili. Čitali je kao putopis, memoare, self-help, vodič za hodočašće/višetjedno hodanje, razbibrigu, za svakoga ima po nešto. Hvala što si podijelila svoje i tuđe intimne životne priče kroz ovu knjigu. I na tips&tricks iz pozitivne psihologije. Sasvim prigodno za ovu godinu. :) Luka"

"Draga Ivana, 

"Slučajno" sam mužu za Božić kupila tvoju knjigu, poručivši mu da proširi interese i pročitala ju. U početku nisam bila bas najvedrije raspoložena, pa mi se učinila malo "preružičastom" za mene, ali nastavila sam dalje. Kad ono... Hvala ti! 

Nikada se nepoznatim ljudima ne obraćam sa "ti", pa se ispričavam ako ti time iskazujem nepoštovanje, to ne želim. Ipak putujući s tobom kroz knjigu, osjećala sam se kao da se znamo i da smo bliske?!

Nije baš da smo preslične "na prvu". 

Ja sam svejedno osjetila potrebu da ti se javim i da ti kažem da sam sretna što dijelim grad sa tako simpatičnom i dragom osoba kao što si ti!️

Možda zato što dijelim neke stavove i razmišljanja s tobom ili zato što si se toliko otvorila da sam pročitala: "Uđi" ili ja to tako tumačim, kako god...želim ti puno sreće i zadovoljstva i znaj da si me usrećila! Vedrana"

"Nisam ni mislila da će me ova knjiga, koju sam dobila na dar za Božić, upravo sada toliko smiriti. Svi smo ostali izbezumljeni, u strahu, šokirani i preplašeni..
Teško će sada biti naći neki unutarnji mir, ali svatko od nas moze pronaći neki način da bar malo makne misli s tužnih i traumatičnih tema. Neki dan sam pročitala quote koji je glasio: “Diši. Zagrli osobu pored sebe. Popij topli čaj. Zagrli kućnog ljubimca. Udahni svježeg zraka. Nazovi dragu osobu. Pročitaj knjigu..” Upravo to i prakticiram ovih dana - i stvarno pomaže. 🙂 Probajte i vi. A ova ohrabjujuća knjiga svakako je pomogla - bravo Ivana, spas u zadnji cas! 🙏🏻 Volimo svoj zivot, jer nikad ne znas sto ti nosi. 
Emma"

Osim online, knjigu možete potražiti i u knjižarama:

- Školske knjige

- Hoću knjigu

- Menart

Uskoro slijedi i RADIONICA "Kako voljeti život" na kojoj ću vam temeljem znanja iz knjige prenijeti na praktičan način kako i vi možete zavoljeti život i živjeti ga uistinu kvalitetnije. 

Kako je bilo na promociji u Zagrebu pogledajte u galeriji, a uskoro slijedi najava promocija i u drugim gradovima u Hrvatskoj. 

Ljubitelje Camina pozivam i da pogledaju snimku online predavanja o Caminu.

Ako i sami želite proći Camino, za vas imam spremnu stranicu punu praktičnih savjeta za pripremanje, pakiranje i sam Put. 

Buen Camino! :)

Pozitivna psihologija je grana psihologije koja izučava što čini ljude uspješnima i kako mogu živjeti ispunjenim i sretni(ji)m životima. Ova znanstvena disciplina se fokusira se na sve ono što ljudi čine dobro, a što bi se moglo prenijeti na širu populaciju kako bi im se dali alati za bolji život.

Više o Pozitivnoj psihologiji možete saznati na stranici Pozitivna psihologija.

Za izvore iz kojih sam crpila znanje pozitivne psihologije koje je opisanu u knjizi, pogledajte opsežan Popis literature

Također, možete pogledati predavanja i video snimke Škole pozitivne psihologije na Youtube kanalu. 

Želite saznati kako primijeniti pozitivnu psihologiju na Vaš život i osobni rast i razvoj?

Priključite se programima osobnog razvoja:

- Mindfulness

- Resilience - Izgradnja otpornosti u vremenima promjene

- Makni se sam sebi s puta

- Izlazak iz comfort zone - buđenje hrabrosti

- Moć discipline - stvaranje dobrih navika

- Što želim raditi u životu

- Plan za moju najbolju godinu 

Više informacija možete naći na stranici:

Želite saznati kako primijeniti pozitivnu psihologiju na uspješno poslovanje Vaše tvrtke i tima?

 

Saznajte više na web stranici:

Ivana Štulić je završila postidplomski program MSc in Applied Positive Psychology na Anglia Ruskin Sveučilištu u Cambridgeu, UK. 

Ako želite saznati više i pratiti buduća događanja, pratite FB stranicu ili se prijavite na newsletter (na naslovnici).

​©2021 Ivana Štulić

info@ivanastulic.com

+385 (0)92 33 46 429

  • Facebook Social Icon

Ivana Štulić

  • Facebook Social Icon

Volim ples

  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram